koelen van vlees?kip

  • hj.stoffers

    Wie kan mijn helpen met het berekenen van de koelkapaciteit voor het koelen van vlees/kip?

    Een ruimte moet gekoeld worden:

    voorwaarden: in de ruimte gaan 1200 kippen met een gewicht van 1,8 kg per stuk, de ingangs kern temperatuur is 38 graden, de uitgangs kern temp is 4 graden

    de totale procestijd is 90 minuten of 100 minuten of 110 minuten.

    Ik ben dus opzoek naar een formule waar ik kan werken met deze getallen

    vriendelijke groet Hendrik-jan

  • hen vdk

    Het lijkt me toch absoluut veiliger om de cursus projectleider te volgen.

    Dit in het belang van jezelf,de klant en de branche.

    gr.

    hen

  • hj.stoffers

    Hen,

    dankje wel maar het probleem is juist zo dat er hier in roemenie waar ik woon en werk niet voldoende info aanwezig is betreffende het juist terug koelen van vlees

    Ik dacht te weten dat de soortelijke warmte van een kip 4,2Kj/kg/oC is.

    hendrik-jan

  • Edwin

    formule van planck zou je wel wat mee kunnen denk ik.

    groet ed

  • Hans Erkelens

    De formule van Planck is alleen van toepassing bij het invriezen van producten. Dat is hier niet aan de orde.

  • peter van dien

    wat denk je van even in de vloeibare stikstof ??

    een echte kouwe kip

  • Theo Vliek

    mcdT?